Türkiye'de en çok satan gazeteler

 Türkiye'de en çok satılan gazeteler


Türkiyede en çok okunan gazeteler

Türkiye'de hangi gazetelerin günlük ne kadar satıldığını merak edenler için bu gazetelerin ortalama satış rakamlarını aşağıda sizler için paylaştık. Burada belirtilen satış rakamları günlük satışların ortalamasıdır. En çok satılan ilk 3 gazetenin sıralamasını sizler için paylaşıyorum arkadaşlar. Bazı günler sıralamanın değiştiği görülse de Türkiye'de en çok satılan gazetelerin satış rakamları aşağıdaki gibidir.


Türkiye'nin en çok satılan gazeteleri


1. Hürriyet:


Daha önceki yazılarımda Hürriyet Gazetesinin Doğan Medya Grubuna ait olduğuna değinmiştik. Doğan Medya Grubu'na ait olan bu gazete ülkemizde en çok okunan gazeteler sıralamasında zirvede. Şüphesiz bu başarıda bünyesinde bir çok ünlü köşe yazarının bulunması çok büyük rol oynuyor.
Günlük Tirajı: 370.000


2.Sözcü: 

en çok satan gazete
Türkiye'de en çok tiraja sahip olan ikinci gazete ise Sözcü. Gündem yaratan ve gündem belirleyen haberleriyle son yıllarda büyük bir sıçrama yapan Sözcü Gazetesi Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil'i kadrosuna kattıktan sonra Türkiye'nin diğer büyük gazetelerini de geride bıraktı ve en çok satılan ve okunan ikinci gazete oldu. Muhalif yanıyla bilinen gazete basın dünyasına ilk olarak "Gözcü" ismiyle adım atmıştı.
Günlük tirajı: 340.000


3. Posta: 



Posta gazetesi bir dönem Türkiye'nin en çok satılan gazetesiydi. Daha sonra yerini rakiplerine kaptırarak üçüncü sıraya geriledi. Doğan Medaya Grubu'na ait olan Posta Gazetesi her kesime hitap etmesi nedeniyle tercih ediliyor. Bunun yanında sayfaların renkli olması, büyük puntolu haberleri, renkli spor sayfaları da gazetenin tercih edilmesinde önemli bir etken. Ayrıca bu gazete bulmaca sayfalarının kalitesi nedeniyle de tercih ediliyor. Haydar Dümen'in yazılarının bu gazetede yer alması da bu gazetenin satışını ve okur sayısını mutlaka etkiliyor.
Günlük Tirajı: 330.000


4. Sabah: 


Sabah Gazetesi'nin Turkuvaz Medya Grubu'na ait olduğunu önceki yazılarımda okumuştunuz arkadaşlar. Türkiye'de 22 Nisan 1985'te yayımlanmaya başlanan Sabah Gazetesi'nin Sloganı "Türkiye'nin en iyi gazetesi"dir.  2007 yılında TMSF'ye devredilen ve ardından Turkuvaz Medya Grubu'na katılan gazetenin genel yayın yönetmeni Erdal Şafak'tır. Sabah gazetesi Türkiye'nin en çok satılan dördüncü gazetesidir.
Günlük Tirajı: 300.000


5.Haber Türk: 



2009 yılında kurulan gazete Ciner Yayın Grubuna bağlıdır. Gazetenin en önemli özelliği ilk kuşe kağıda basılan gazete olması. Gazete Tüm Türkiye'de yayına girdiği ilk gün Saat:10.00 civarında tüm bayilerde tükendi. İlk yayın gününde 350.000 satan gazete bu başarısında süreklilik sağlayamadı. Gazete Habertürk Türkiye'nin en çok satılan beşinci gazetesidir. 
Gazetenin Günlük Tirajı: 180.000



Not: Zaman Gazetesi de Türkiye'de çok sattığı söylenebilir. Gazetenin okuyucuya ulaşma noktasındaki politikaları bize gazetenin gerçek satışı konusunda gerçekçi bilgi veremez. Çünkü bu gazete cemaatler ve tarikatler vasıtasıyla okuyucuya ulaşır. Cemaat üyelerinin bu gazeteye isteksiz abone olması ya da abone olmadığı halde okuyucuya ücretsiz olarak gazete ulaştırılması gazetenin tirajını ve okunma oranını göstermez. Mesela 5 yıl önce ben abone olmadığım halde bu gazete her gün bana gelirdi, komşularıma gelirdi, akrabalarıma gelirdi. Bunların hiçbiri de gazeteye abone değildi. Ayrıca gazete okuma alışkanlığı olan insanlar olmadığı halde adreslerine Zaman gazetesi gönderilirdi. 

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımızı aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz

4 yorum:

  1. Bilgilendirici bir yazı olmuş.ama Bence en çok satılan gazete zaman gazetesi

    YanıtlaSil
  2. Burada aktif olarak bayilerden satılan gazetelerden bahsettik. Yani okuyucunun bizzat kendi isteği ve rızası ile alınıp okunan gazetelerden. Sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
  3. En çok satan gazete Zaman bunlar Zaman gazetesinden sonra geliyor.

    YanıtlaSil
  4. Zaman gazetesi için "en çok satan" yerine "en çok dağıtılan" tabirinin kullanılması yerinde olacaktır zeki akıncı . Okuyucunun kendi iradesiyle alıp okuduğu, zorunlu aboneliklerin yapılmadığı gazetelerden bahsettik bu yazımızda.

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...