Photoshop rötuş eklentisi nasıl kurulur

 Photoshop rötuş eklentisi nasıl kurulur

Photoshop'ta fotoğrafları düzenlerken sıkça yüz rötuşu yapmaya ihtiyaç duyarız. Yüz rötuşu yaparak yüzde mevcut olan sivilce, ben, siğil, leke gibi unsurları fotoğrafta yok edebiliriz. Aynı zamanda yüz rötuşuyla yüze daha yumuşak bir görüntü kazandırabiliriz.
Photoshop kullanan çoğu kullanıcı kaliteli yüz rötuşu yapma noktasında sıkıntılar yaşamaktalar. Yüz rötuşu yaparken blur filtresini (gaussian blur filtresini) kullanmaktalar. Ama bu filtre fotoğraftaki yüzün ve yüz hatlarının doğallığını aşırı derecede bozmaktadır. Peki yüz rötuşu nasıl yapılır. Daha kolay bir yöntemle yüz rötuşu yapabilirsiniz arkadaşlar. Hem de daha sağlıklı fotoğraflar ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için photoshop programımıza bir eklenti ekleyeceğiz. Bu eklenti sayesinde kolayca yz rötuşu yapabileceğiz. Peki bu eklenti nedir ve nasıl kurulur ? Bu sorunun cevabı burada...
Eklentinin adı Imagenomic Portraiture.

İlk olarak bu linkten eklentiyi bilgisayarımıza indiriyoruz.  İndirme işlemi tamamlandığında bilgisayarımızda şöyle bir setup dosyasını göreceğiz.
İndirdiğimiz bu setup dosyasına çift tıklayarak eklentiyi kurmaya başlıyoruz.
Bu aşamada Photoshop rötuş eklentisinin nereye kurulacağını seçeceğiz kurulumun en önemli kısmı burası, eğer yanlış bir yere kurarsak hiç bir işe yaramaz. Bu nedenle bu aşamada dikkatli olmamız lazım. Programın kurulacağı dizini seçmek için ok işaretiyle gösterdiğim "Browse..." butonuna tıklıyoruz.
Dizin seçme işini burada yapıyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken kısım Photoshop'unuzun kurulu olduğu dizini bulmak. Benim bilgisayarımda Photoshop "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS3\" dizinine kurulu durumda. Sizde eğer Photoshop kurulumu yaparken dizin seçme aşamasında hiç bir değişiklik yapmadıysanız sizinki de aynı dizine kurulmuş olacaktır. Diğer bir dikkat etmeniz gereken kısım kullandığınız Photoshop sürümü, ben CS3 kullanıyorum bu dizindeki ismine de yansıyor. Yani kullandığınız sürüme göre dizin ismi değişebilir. Üç aşağı beş yukarı bu şekilde Photoshop'umuzun kurulu olduğu dizini bulacağız hemen ardından "Plugins/Filter" dizinini seçeceğiz. Kısaca "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CSx\Plugins\Filters" dizinine kurulum yapacağız.
Photoshop'un Filters dizinini seçtikten sonra "Extract" butonuna basıyoruz ve pencere kapanıyor kurulum tamamlanmış oluyor.

Programı kullanmak oldukça basit. Photoshop'u açıyoruz rötuş yapacağımız fotoğrafı da açıyoruz. Sonra üstteki Menü Çubuğu(File,Edit,Image vs.)'ndan "Filters > Imagenomic > Portraiture" yolunu izliyoruz.
Daha sonra programı açıyoruz. Programı kullanmak çok basit.
Görselde de görüldüğü gibi rötuşlu ve rötuşsuz fotoğrafın karşılaştırmalı halini görebilirsiniz.
Bu eklenti fotoğraf düzenleme işine ilgi duyanlar ve bilhassa yüz rötuşu yapmak isteyip de yapamayanlar için önemli bir eklenti. Artık bu eklenti sayeseinde bu eklentiyi bilgisayarınızda kurulu bulunan photoshop programına kurarak en güzel yüz rötuşlarını yapabileceksiniz. 
Eklentiyi kurmak basit. Kuramayanlar yine yorum kısmına yazarsa yardımcı olurum. Esen kalın


9 yorum:

  1. Çok teşekür ederim çok makbule geçdi ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Fotoğrafa rötuş yapma konusunda yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

      Sil
  2. merhaba benim plugins dosyasının içinde filters bolumu çıkmıyor nedeni ne olabilir?

    YanıtlaSil
  3. bu programın cs 6 2021 için olanı var mı acaba

    YanıtlaSil
  4. Merhaba toplu bir şekilde klasör seçip otomatik rötuş nasıl yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzgünüm. Maalesef böyle bir seçenek yok. Tek tek dosyalar üzerinde çalışmalıdınız.

      Sil
  5. Bu rötüş puroğramını kurmak istiyorum yardımcı olurmusunuz 0535 6899710

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımda anlattığım gibi sırasıyla yapmaya çalışın. Ayrıca yaptığımız şey program kurma değil. Eklentiyi PS içerisine ekliyoruz

      Sil
  6. Ben kuramadım nasıl size ulaşacagim

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...