Bulvar gazetesi ne demektir

Bulvar gazetesi nedir

Bulvar gazetesini hepimiz duymuşuzdur mutlaka ama ne anlama geldiğini, ne için kullanıldığını çoğumuz bilmeyiz. Bir dönem, erotik içerikli yayınlar için kullanılıyordu bu kavram. Bazı okuyucuların da hatırlayacağı gibi Bulvar adında erotik içerikli bir gazete vardı. 

Aslında bulvar gazetesinin 
erotizmle ilgisi alakası yoktur. Bulvar gazetesi, haberleri çok abartılı şekilde ve büyük puntolarla, sansasyonel başlıklarla veren gazetelere denir. Avrupa'da genelde bulvarlara ve sokaklara serilerek satıldığı için bu adı alan gazeteler, haberleri çok abartılı şekilde sunmaları ile tanınır. İri puntolu sansasyonel başlıkları tercih eden bu gazeteler, ilgi çekici büyük fotoğraflarıyla da dikkatleri toplar.

Bulvar gazetelerinin en büyük özellikleri fazla düşündürmeyen ve yormayan gazeteler olmasıdır. Skandallar, polisiye ve adliye olaylar, magazin haberleri en fazla işlenen konu başlıklarıdır ve hepsinin de ortak özelliği heyecan unsurunun fazlalığıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...