Fotoğraf formatı nasıl değiştirilir

Fotoğraf formatı nasıl değiştirilir

fotoğrafın formatını değiştirme


Bazen renklerinden dolayı, bazen boyutundan dolayı, bazen kullanacağımız ortamdaki en uygun formatın farklı olmasından dolayı fotoğraflarımızın formatını değiştirme gereği duyarız. Fotoğrafımızın formatını değiştirme kararı aldıktan sonra da bu işlemi yapacak bir program arayışında oluruz.



Aslında fotoğrafımızın mevcut formatını değiştirme işlemini pek çok program ile yapmak mümkün… Hatta Windows işletim sistemi ile birlikte gelen paint aracı ile de format değiştirebiliriz. Fakat paint ve bunun gibi bazı programlar bütün fotoğraf formatlarını desteklemiyor. Ben genelde Adobe Photoshop ve Photo Scape programlarını kullanıyorum fotoğraf düzenleme işlemlerim için. Fotoğrafın formatını değiştirme işlemini ise sadece Adobe Photoshop programı ile yapıyorum. Bunun sebebi ise bütün fotoğraf formatlarını desteklemesi.


Adobe Photoshop programı hem profesyonellerin hem de amatör olarak fotoğraf düzenleme ile ilgilenenlerin kullandığı bir program. Fotoğraf düzenleme işiyle ilgileniyorsanız eğer Adobe Photoshop programını kullanmanızı tavsiye ederim. Aslında photoshopta fotoğrafın formatını değiştirmek çok kolay bir işlem. Çalışacağımız fotoğrafın formatı ne olursa oldun Adobe Photoshop programıyla açtıktan sonra saniyeler içinde fotoğrafımızın formatını değiştirebiliriz. Onca basit be küçük boyutlu fotoğraf düzenleme programı varken neden mi Photoshop kullanıyoruz. Bunun sebebi, az önce de söylediğim gibi photoshop programının bütün fotoğraf formatlarını destekliyor olması.

Neyse konuya gelelim. Şimdi size Photoshop ile fotoğraf formatını nasıl değiştireceğimizi anlatıyorum:

  1. Fotoğrafımızı Adobe Photoshop programı ile açıyoruz.
  2. Üstteki File (Dosya) menüsüne girip “Save as” diyoruz.
  3. Açılan pencerede fotoğrafımızı nereye kaydedeceğimizi, fotoğraf ismi kısmını ve fotoğrafımızı kaydedeceğimiz formatı seçiyoruz ve “OK” diyoruz.

Fotoğrafımız hazır…

Not: JPEG formatı bütün mecralarda desteklenen bir türdür. Dergi, gazete, broşür, matbaa gibi basın yayın işletmelerinde fotoğraf formatları JPEG’den Tıff’e çevrilir. Basın-yayın sektörü haricinde genelde JPEG formatı kullanılır. Web sitelerinde, bloglarda, kişisel sayfalarda genellikle JPEG tercih edilir. Facebook, instagram, twitter, Google+, pinterest, linkedin gibi çoğu internet kullanıcısı tarafından kullanılan sosyal paylaşım sitelerinde JPEG formatını rahatlıkla kullanabiliriz. JPEG Formatı haricinde TIFF., PNG., PSD., PDF., ve daha birçok farklı formatta fotoğraf kaydedebiliriz.

Fotoğraf formatını değiştirme, fotoğraf formatı nasıl değiştirilir, TIFF’ten JPEG’ fotoğraf çevirme,
Photoshopta fotoğraf formatı nasıl değiştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...