Fotoğraf çekmeye yeni başlayanlara tavsiyelerim

Fotoğraf çekmeye yeni başlayanlara tavsiyelerim

yeni başlayanlar için fotoğraf çekim teknikleri

Bu yazımızda yeni yeni fotoğraf çekmeye başlayanlar için bazı püf noktalarını ve belli başlı önemli kuralları aktarmaya çalışacağız. Profesyonel  veya yarı profesyonel bir DSLR fotoğraf makinesi alıp fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar için tavsiye niteliğinde olan bu yazımızı okuduktan sonra fotoğraflarınızı  daha bilinçli bir şekilde çekebileceksiniz.

Her şeyden önce görsel zevk veren, iyi fotoğraflar çekmek belli bir zaman ve emek ister.  Fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar sabırlı olmalı ve devamlı fotoğrafçılıkla ilgili yeni şeyler öğrenmeli. Öğrenme aşamasında en etkili yöntemlerden birisi de bol bol fotoğraf çekmek.  Her şeyin fotoğrafını çekebilirsiniz. Seyir halindeki bir aracın, akan derenin, dağın, tepenin, hayvanların, çiçeklerin… Çokça fotoğraf çekerek fotoğraflarınızı zamanla istediğiniz şekilde çekmeye başlayabileceksiniz.
Bu yazımızda fotoğraf çekmeye yeni başlayanlara için yardımcı olabileceğini düşündüğümüz önemli noktaları aktarmaya çalışacağız.

Fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar için püf noktalar

1.Konuya Yaklaşın
yeni başlayanlar için fotoğraf çekim teknikleri

Konuya yaklaşıp ona odaklanmak bir fotoğrafçı için öncelikli dikkat edilmesi gereken noktalardan biri. Çektiğiniz fotoğrafları yeterince iyi bulmuyorsanız konuya yeterince yakın değilsiniz demektir. Fotoğraf çekmeye yeni başladığınızda bakış açınız oturana kadar, kadrajınız, konunun bütünlüğü, fotoğraf karesindeki öğelerde bir dağınıklık gözlemleyebilirsiniz.. Çekmeyi düşündüğünüz fotoğraf karesinde odakladığınız objeye veya canlıya biraz daha yaklaşmanız çerçeveyi esas konuyla doldurmanızı sağlar ve böylece fotoğrafınıza doğal olarak zenginlik katmış olursunuz.  Bolca fotoğraf çekip, çektiğiniz fotoğrafları karşılaştırın.  Konuya yakın olmanızın farkını siz de göreceksiniz.

2.Her gün Fotoğraf Çekin

yeni başlayanlar için fotoğraf çekim teknikleri

Çevrenizde fotoğrafçılıkla ilgilenen birileri varsa onlardan da duymuşsunuzdur. Bu işle ilgilenenler, profesyoneller, uzun süre bu işe emek verenler yanlış söylemiyorlar aslında.  Fotoğrafçılığınızı geliştirmenin en iyi yolu her gün fotoğraf çekmekten ve teknik bilgilerinizi geliştirmekten geçiyor. Fotoğraf çekmekten,  çekinmeyin! Bol Bol fotoğraf çekin, zamanınızı daha çok vizörün arkasında geçirin. Böylelikle hem bakış açınızı zenginleştirmiş olacak hem de fotoğraf stilinizi de doğal olarak belirlemiş olacaksınız.

3. Işığa dikkat edin


Fotoğraf çekmeden önce  ışığın neren geldiğine dikkat edin.  Burada kastettiğim ışık güneş ışığı da olabilir, bir lambadan da yansıyabilir. Her nereden gelirse gelsin ışığın nereden geldiğine dikkat etmelisiniz.  Çekeceğiniz fotoğrafa ışığın nasıl yansıdığına, hangi açıdan geldiğine dikkat edin.  Hangi alanların öne çıktığı veya hangi alanların gölgede kaldığı fotoğrafçı için göz ardı edilmemesi gereken bir nokta… Işığa dikkat ederek, oldukça basit ve sıradan olabilecek bir fotoğrafı bile ışığı farklı kullanarak sıradışı hale getirebilirsiniz.

4. Bol Bol Okuyun


yeni başlayanlar için fotoğraf çekim teknikleriyeni başlayanlar için fotoğraf çekim teknikleriyeni başlayanlar için fotoğraf çekim teknikleri


Dijital SLR fotoğraf makineleriyle gelen kit lenslerin önemi fotoğraf çekmeye başladığınız bu ilk zamanlarda sizlere yardımcı olmaktır. Bu yüzden bu ilk zamanlarınızı ekipman alarak değil. Bol bol fotoğraf çekerek, denemeler yaparak ve elbette okuyarak geçirmenizde fayda var. Başka fotoğraflardan ilham almak, nasıl çekildiklerine bakmak ve bu süre içerisinde farklı teknikleri deneyerek kendi stilinizi yarattıktan sonra gerek duyduğunuz ekipman zaten kendini size söyleyecektir.

5. Kullanım Kılavuzunu Okuyun!

yeni başlayanlar için fotoğraf çekim teknikleri

Fotoğraf makinesi ile ilgili bilgilerin çoğunu internetiniz olmasa bile fotoğraf makinesi ile gelen kullanım kılavuzunda bulabilirsiniz. DSLR makinenizi kullandıkça hangi butonun hangi işe yaradığını kullanım kılavuzundan öğrenebilirsiniz. Kullanım kılavuzundan edindiğiniz bilgilerle fotoğraf makinesine  daha fazla hakim olacak ve en azından çok fotoğraf çekmeye odaklanabileceksiniz. Fotoğraf terimleri aynı olsa bile her makine farklı olduğundan kamera değişimlerinde bile kullanıcı kitapçığını bir kenara atmayın. Bu kurallara eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızda belirtebilir. Böylelikle bilgilerinizin yeni fotoğraf çekmeye başlayanlara aktarılmasını sağlayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...