Fotoğraf nedir ? Fotomontaj nedir ?

 Fotoğraf nedir ? Fotomontaj nedir ? Basında kullanılan fotoğraf türleri

fotoğraf nedir fotomontaj nedir

Fotoğraf, Görüntüyü ışığa karşı duyarlıklı cam, kağıt ve. bir yüzey üzerinde özel bir makine ile tespit etme yöntemidir. Fotoğraf, doğada mevcut gözle görülebilen maddi varlık ve şekilleri ışık ve benzeri kimyasal maddeler yardımıyla ışığa karşı duyarlı hale getirilmiş film, kağıt ya da herhangi bir madde üzerine saptayan fiziksel ve kimyasal bir işlemdir.

Fotomontaj nedir

Fotomontaj kısaca birkaç fotoğrafın birleştirilerek tek bir karede toplanmasıdır.  Fotomontaj, birbirinden ayrı görüntülerin bulunduğu birkaç fotoğraftan seçilen unsurların bir araya getirilerek tek bir fotoğraf karesinde toplanmasıdır. Fotomontajda asıl fotoğraf karesinde bulunmayan görüntü, başka bir fotoğraf karesinden kesilerek yapıştırılmakta ve ortaya gerçekte olmayan ancak, iki fotoğraf birleştirilince gerçekmiş gibi gösterilen bir fotoğraf hilesi ya da oyunu vardır.

Günümüzdeki bilgisayar teknolojisinin sunduğu olanaklar, fotomontajın çok kolay ve gerçek görüntü kalitesinde yapılmasını sağlamıştır.  Birden fazla konuyu bir araya getirmesi anlamında fotomontajı olumlu görmek mümkün olmakla birlikte, daha farklı amaçlarla bir araya gelmesi mümkün olmayan kişi ya da nesnelerin bu yöntemle bir araya getirilmesi hem hukuki hem de etik anlamda olumsuz yönlere sahiptir.

Basında kaç tür fotoğraf kullanılır?

Basında genellikle 3 tür fotoğraf kullanılır. Bunlar: Haber fotoğrafı, renklendirici fotoğraf, kavramsal fotoğraf’tır. Haber fotoğrafı okuyucuyu bilgilendirici işlev görür. Renklendirici fotoğraf, birlikte yer aldığı metnin konusunu ele alır, ancak bilgilendirici bir görevi yoktur. Kavramsal fotoğraf ise irdelenen konunun merkezindeki kavramı görselleştirmeye yarar.

Fotoğraf, fotomontaj, fotoğraf nedir, fotomontaj nedir, basında kaç tür fotoğraf kullanılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...