Muhabir yeleği nedir

Muhabir yeleği nedir 

muhabir yeleği nedir

Çoğumuz TV ekranlarında ana haber bültenlerinde görmüşüzdür. Olay yerinden X olayını bildiren muhabir olayı heyecanlı bir şekilde anlatırken üzeirndeki  çok cepli yelek dikkatimizi çekmiştir. Muhabirlerin hemen hemen hepsinde  aynı model, aynı renk yelek vardır. Peki neden muhabirler yelek giyer. Muhabirler, gazeteciler yelek giymek zorunda mıdır. Ya da muhabir olduklarını belli etmek için mi yelek kullanırlar?
Aslında muhabirlerin yelek, ceket  veya başka tür kıyafet  giyme zorunlulukları yok. Günlük koşuşturma içindeki muhabir, hangi kıyafetle rahat çalışacağını düşünüyorsa  o kıyafeti giyer.  Muhabir yeleği gazeteciler ve muhabirler tarafından tercih edilmesinin asıl sebebi cep sayılarının fazlalığı nedeniyle ceplerine çokça iş malzemesi koyma avantajı sağlamasıdır. Şu da bir gerçek, bazı muhabirler sadece “tarz olsun diye” muhabir yeleği giyiyor. Muhabirlik yapıp da yelek cebi boş olan bir sürü gazeteci/muhabir piyasada…
gazeteci yeleği



Muhabir yeleğini tercih eden gazetecilerin bu yeleği kullanmaktaki öncelikli amacının kullandıkları malzemeleri daha kolay ve daha rahat bir şekilde taşımak olduğunu söyleyebiliriz. Muhabir yeleğinin cep sayılarının fazla olması ve farklı büyüklükte birçok cebe sahip olması, muhabirlerin malzemelerini taşıma konusunda büyük avantaj sağlıyor.  Muhabirlerin, fotoğraf makinası, yedek pilleri, ses kayıt cihazı, kalem, not defteri, ajandasını ve diğer iş malzemelerini devamlı yanında taşıdığı düşünüldüğünde aslında muhabir yeleğinin çok da gereksiz olmadığı görülür.

Muhabir yeleği çoğunlukla krem veya kahve rengi tonlarında olur ve cep sayıları oldukça fazladır. Diğer renkleri de vardır fakat ülkemizde ve dünyada genellikle bu tonlar tercih edilir. Çok cepli olduğu için daha kullanışlı olarak görülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...