Magazin haberi nedir. Magazin haberinin özellikleri

Magazin haberi nedir. Magazin haberinin özellikleri

magazin haberinin özellikleri

Magazin haberleri, toplumun büyük bölümünün ilgisini çekecek içeriğe sahip olan, yazıdan çok fotoğrafların bulunduğu, başlıkların büyük puntolarla yazıldığı, ilgi çekici şekilde yazılarak okura sunulan haberlerdir.  Genellikle sanat, eğlence ve spor dünyasında tanınmış kişilerle ilgili haber ve yorumların yer aldığı magazin haberlerinde bolca fotoğraf kullanılır.
Magazin haberlerinde amaç insanların ilgisini çekmektir. Bu nedenle gazetelerdeki magazin haberleri renkli sayfa yapısına sahiptir.
magazin haberciliği
Magazin haberleri, okura sunuluşu ve içerikleri itibariyle kamuoyunun ilgisini çeker ve toplumun büyük kesimi tarafından ilgiyle takip edilir. Bu yüzden televizyon, gazete ve web sayfalarında magazin haberlerine çokça rastlanır. Magazin haberleri her eğitim düzeyinden kişilere hitap ettiği için genellikle vakit geçirmek için okunur. Magazin gazeteleri insanları bilgilendirmekten çok , insanların hoşça vakit geçirmelerini sağlar. Magazin haberleri okura sunulurken onların ilgi ve merakını canlı tutmak için "FLAŞ... FLAŞ... FLAŞ..." ve "ŞOK... ŞOK... ŞOK..." gibi nidalar çokça kullanılır.
sansasyonel haber
Magazin haberciliğinin amacı aslında eğlendirirken bilgi vermektir. Günlük hayatın monotonluğundan ve sıkıcılığından uzaklaştıran magazin haberleri okuyucuyu adeta hayal dünyasına götürür. Magazin haberlerinde ünlülerin renkli yaşamları, sevgilileri okuyucularla paylaşılır. “Hangi ünlü sevgilisinden ayrılmış?” “hangi ünlü bir başkasıyla görülmüş?” “Hangi ünlü gece kulübünde kimle dans etmiş?”  gibi haberler magazin haberlerinin konusudur.


Magazin muhabirinin çalışma koşulları

Magazin muhabirleri, güç koşullarda görev yapmaktadırlar. Koşulların güçlüğü, haber kaynaklarıyla veya habere konu olan kişilerle kurulan ilişkiye de yansımakta; bu da haberin içeriğini zedelemektedir.  Bu nedenle koşulların güçlüğünü, gazetecilik açısından mazeret olarak kabul etmek veya ileri sürmek doğru değildir.

Magazin muhabirlerinin çalışma saatleri genellikle belli değildir. Çoğunlukla gece çalışmak zorunda kalabilmektedirler. Bunun yanında haber kaynaklarının dezenformasyonu ve manipülasyonu altında kalan magazin muhabirleri, çok dikkatli olmak zorundadırlar. Bu noktada muhabir, etki altında kalmadan haber değeri taşıyan konulara yoğunlaşmalıdır. Magazin haberlerinin önemli bir kısmı, sadece dedikodu düzeyinde kalmakta ve bu durumda haber niteliği de hayli tartışmalı hâle gelmektedir. Magazin muhabirinin görevi, işin haber tarafına ağırlık vermek olmalıdır. Magazin muhabiri, yeni yüzlere ve insanların yaşam hikâyelerine meraklı olmalıdır. Ayrıca muhatap olduğu ünlü kişilerle ilişkilerine çok dikkat etmelidir. 

2 yorum:

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...