Samsun'da en çok satan gazeteler

Samsun'da en çok satan gazeteler

 

Samsun’da yayınlarını sürdüren günlük yerel gazetelerin  ne kadar sattığı, ne kadar okunduğu yerel basını takip edenler için hep merak konusu olmuştur. Samsun’da hangi gazete daha çok okunuyor. Okur kitlesi en çok olan yerel gazetenin hangisi olduğunu siz de merak ediyorsanız. Merak etmeyin, doğru yerdesiniz.

Samsun'da yayın hayatını sürdüren günlük gazetelerin Basın İlan Kurumundaki resmi  tiraj raporlarına bakmak isteyen herkes internetten dilediği zaman bu bilgilere ulaşabilir ama biz sizler için bu bilgileri topladık. Samsun’da günlük yayın yapan dokuz tane yerel gazete bulunuyor. Bu  dokuz gazetenin üç tanesi  Pazar günleri yayın yapmıyor.  


HABER GAZETESİ İLK SIRADA

2015 aralık ayı rakamlarına baktığımızda Haber Gazetesi’nin Samsun’un  en çok okunan yerel gazetesi  olduğu görülüyor. Haber gazetesinin ardından ikinci sırada yer alan gazete ise “Hedef  Halk Gazetesi”.
Samsun’daki  en çok okunan yerel gazeteler sıralamasında üçüncü sırada “Gazete Arena” bulunuyor. Dördüncü sırada Denge Gazetesi, beşinci sırada ise Ekip Gazetesi yer alıyor. Bu sıralama ara sıra değişse de yıl genelinde sıralama bu şekilde oluyor. Bu arada diğer gazeteler listede neden yok diye soranlar olabilir. Diğer gazeteler Pazar günleri yayın yapmadıkları için listeye dahil edilmedi.

Sıralama                                         Ortalama Günlük Satış

Haber Gazetesi                                        5.500                              
Hedef Halk Gazetesi                                1.600
Gazete Arena                                          1.000
Denge Gazetesi                                          700
Ekip Gazetesi                                             600

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...