En çok okunan köşe yazarları

Türkiye’de En Çok Okunan 3 Köşe Yazarı

Eskiden gazete okumayı çok seven bir millet değildik. Hem gazete almaya üşenirdik hem de gazeteyi okumak zor gelirdi. Ancak son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte Türkiye’deki internet kullanıcılarının sayısı da hızla arttı. Böylelikle bayiye gidip satın almaya üşendiğimiz gazeteler her daim her yerden ulaşabileceğimiz bir konuma geldi. Neredeyse her evde internetin olduğu günümüzde, internet üzerinde gazeteleri takip etmek de çok kolay hale geldi. Buna bağlı olarak gazete okunma oranı da hızla katlandı. Şüphesiz ki gazetelerin en çok okunan bölümleri arasında köşe yazarlarının yazıları ilk sıralarda geliyor. Peki Türkiye’de en çok hangi köşe yazarları okunuyor?  İşte Türkiye’de en çok okunan  üç köşe yazarı:


Yılmaz Özdil


yılmaz özdil

1965 İzmir doğumlu. İzmir Atatürk Lisesi’ni bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik bölümünden mezun olmuştur. Gazetecilik mesleğine 1982 yılında Yeni Asır gazetesinde muhabirlik yaparak başlayan Özdil, daha sonra Yeni Asır’da yayın yönetmeni oldu. 1994 yılında Milliyet gazetesinde Yazı İşleri Müdürü oldu. 1995 yılında Sabah gazetesine geçerek Yazı İşleri Müdürü olan Yılmaz Özdil, 1999 yılında Star gazetesinin kuruluşunda yer aldı. Daha sonra Sabah gazetesine döndü ve atv haber genel yayın yönetmenliği görevlerinin üstlendi.  Atv ve Sabah’a TMSF`nin el koyması üzerine istifa etti, 12 Ağustos 2007’de yazar olarak Hürriyet’e geçti.
2008 yılında Uğur Dündar‘ın sunduğu Star Ana Haber bülteninin yayın yönetmenliğini yaptı. 2014 yılında Hürriyet Gazetesi’nden İstifa eden Yılmaz Özdil, 10 Ekim 2014 tarihinden itibaren Sözcü gazetesinde yazmaktadır. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.

Ahmet Hakan

ahmet hakan


Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, en çok okunan köşe yazarları listemizde ikinci sırada yer alıyor. İmam Hatip Lisesi mezunu olan Ahmet Hakan, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bir süre okudu. Daha sonra İstanbul’a geldi ve burada Büyükçekmece Hürbakış (yerel) gazetesinde bir süre genel yayın ve haber müdürlüğü yaptı. 1993-1994 yıllarında muhabir olarak TGRT'de çalışan Ahmet Hakan, bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 1995-2003 arasında Kanal 7 Televizyonu Haber Müdürlüğü'nü ve ana haber spikerliğini üstlendi. 2004'te Kanal 7 ile anlaşamayarak istifa etti. Köşe yazarlığı serüvenine Yeni Şafak'ta başlayan Hakan, daha sonra, Sabah'ta çalıştı ve şu anda Hürriyet'te yazıyor. 

Fatih Altaylı


Gazeteciliğe, 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde spor muhabirliği yaparak başlayan Fatih Altaylı; 1986 yılında Güneş gazetesine geçti. 1995 yılında Kanal D'de geçti ve Teke Tek programına başladıve Hürriyet gazetesinde yazıları yayınlanmaya başladı. Kanal D'den ayrıldıktan sonra Show TV'ye geçen Altaylı, aynı yıl içinde Show TV'nin haber editörü oldu. 1996 yılında  Kanal D'ye geri dönüp Doğan Yayın Grubu'nda çalışmaya başladı. Sabah'ta genel yayın yönetmenliği yaptı. TMSF`nin Sabah Gazetesi’ne ve ATV'ye el koymasıyla birlikte 2007 yılında istifa etti. 2009 yılının ocak ayından beri eski patronu Turgay Ciner'in kurduğu Habertürk gazetesinde genel yayın yönetmenliği yapmakta iken 29 Mart 2014 tarihinde Habertürk gazetesinin genel yayın yönetmenliğinden istifa eden Fatih Altaylı, Gazete Habertürk’te köşe yazarı olarak görevine devam etmektedir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...