Atatürk düşmanı gazeteler

Atatürk düşmanı gazeteler



Son yıllarda siyasi iktidardan da yüz bularak Atatürk düşmanlığı yapan basın-yayın kuruluşlarının sayısı hayli arttı. Şüphesiz bu tarz yayın yapan kuruluşlar siyasi iktidar tarafından yemleri verilen kuruluşlar.  Bunlar basın literatüründe besleme basın olarak anlıyor. Besleme basının ne demek olduğunu daha önceki yazılarımızda detaylı olarak anlatmıştık.


Atatürk düşmanlığı dendiğinde ilk akla gelen basın kuruluşu akit adlı gazete. Bu gazete Türkiye’de Atatürk düşmanlığıyla ünlü. Atatürk düşmanlığı o kadar hat safhada ki Atatürk düşmanı olmayanları gazetenin kapısından içeri alınmaz. Bunlar, sadece Atatürk düşmanlığıyla yetinmez. Türk’e ve Türk ırkına karşıdır. Türkleri sevmezler. Arap sempatizanıdırlar. Bu yayın organları iktidar olan zihniyetin radikal sempatizanlığını yapmaktadır.

Düşmanlıkta sınır tanımıyorlar

Akit gazetesi Ulu Önder Atatürk’e yapılan saygısızlıkta sınır tanımayan bir gazetedir. Bu milletin Ata’sı olan, bu devletin kurucusu olan Atatürk’e her fırsatta hakaret etmeyi kendilerine meslek edinmişlerdir. Bir de bunların televizyonu var Akit TV diye. Bu televizyonun yayın politikası da gazetelerinden ayrı değildir. Gazetesi de televizyonu da siyasi iktidar tarafından destekleniyor.


Atatürk'e hakaret programı yapıyorlar

Herkes her 10 Kasım’da Atatürk’ü anma programları yaparken akit gazetesi ve televizyonu Atatürk’e hakaret programları yapar. Bunları bu derece cesaretlendiren, besleyenler var. Kendini dinci olarak niteleyen bu yayın organı ”Bir millete önderlik etmiş” ve ayrıca “hayatını kaybetmiş” bir kişi hakkında rahatça atıp tutabiliyor, hakaret edebiliyor. Böyle bir kindarlık, böyle bir davranış biçimi hangi dinde var.
atatürk düşmanı

10 Kasımlarda Atatürk’e saygıdan dolayı “OLMASAYDIN OLMAZDIK” sloganına karşı akit gazetesi “OLMASAYDI DA OLURDUK” manşetlerini atmıştı. 10 Kasım’da ulusal gazete ve televizyonlar Atatürk’ün kahramanlığından, komutanlığından,  vatanseverliğinden bahsederken akit televizyonu şöyle bir haber geçti: “Zulüm 1938’de son buldu”.  Akıllarınca Atatürk’ün millete zulmettiğini, Atatürk öldüğünde de bu zulmün sona erdiğini belirtmek istiyorlar.
atatürk düşmanı


Saygı duymalısın

Atatürk’ü sevmeyebilirsin. Ama bir devletin kurucusu olduğu için saygı duymalısın. Ayrıca Atatürk’ü sevmemek ayrı bir şey, nefret etmek ayrı bir şey. Kimin kimi seveceğine kimse karar veremez. Ama hiç kimse de kimseye hakaret edemez. Yazının başlığını Atatürk düşmanı gazeteler diye attım. çoğul eki kullandım ama akit gazetesi ve televizyonu gibi koyu Atatürk ve Türk düşmanı bir yayın kuruluşu varken başka kuruluşlara da değinme gereği duymadım.

Son söz: Hani hep derler ya dünyada Türkiye’nin düşmanı olan devlet sayısı çok diye. Doğrudur fakat emin olun ki içimizdeki hainlerin sayısı ve içimizdeki düşmanların sayısı, dışarıdaki düşmanlardan daha fazla.


1 yorum:

  1. çok iyi ama Örnekler daha çok olmalı, özellikle gazeteden alınan yazılar ve köşe yazıları olarak. Bunların kuşkusuz bir belge değeri vardır.

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...