Gazeteciler için mobil uygulamalar

Gazeteciler için mobil uygulamalar

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri birçok işimizi kolaylaştırmaya başladı. Eskiden birden fazla cihaz ile yapabildiğimiz işlemleri artık tek bir akıllı telefon ile yapmam mümkün. Teknolojinin gelişmesi ve buna bağlı olarak cep telefonlarının yaygınlaşması ile birlikte artık günlük hayatta herkesin ihtiyacı olduğu birtakım iş ve işlemler android uygulamalara taşınmış durumda. Hemen hemen her meslek dalından,  her branştan kullanıcılar kendi meslekleri ve ilgi alanları ile alakalı uygulamaları kullanıyor.  


Gazeteciler için android uygulamalar, zamandan ve mekandan tasarruf yapılmasını sağlıyor.  Aynı zamanda bu uygulamalar gazeteciler ve muhabirler için bir kolaylık sağlıyor.
Bu yazıda siz gazeteciler ve muhabirler için mesleki hayatınızı kolaylaştıracak uygulamalardan bahsedeceğiz. Bu uygulamaları kullanarak gazetecilik mesleği için gerekli olan temel iş ve işlemleri yapabileceksiniz.  Örneğin bu uygulamaları kullanarak haber yazımı, haber takibi, ses kaydı, fotoğraf düzenleme,  not alma, fotoğraf adlandırma gibi gazeteciler için çok önemli olan işlemleri yapabileceksiniz.
Gazeteciler ve muhabirlerin işine yarayacak temel android uygulamalar şunlardır:

Audio Recorder

Sony Mobile tarafından geliştirilen Audio Recorder uygulaması, sadece 3,0 mbboyutunda. Stereo ve mono kayıt imkanı bulunan sunan bu uygulama, tüm harici mikrofonlar ile uyumlu çalışabiliyor. Android 4.1 Jelly Bean ve üzeri sürümlerde kullanılabilen uygulamayı, akıllı saatiniz ile kontrol edebilmek mümkün. Ses düzenlemeve gürültü engelleme özelliğinin de bulunduğu bu uygulama oldukça kullanışlı.

Adobe Photoshop Express :

Yazılım devi Adobe'un geliştirdiği uygulama olan Phtoshop Express, bilgisayarlarınızda kullandığınız Photoshop'un mobil hali. Çektiğiniz fotoğraflar üzerinde önemli düzenlemeleri yapabileceğiniz gayet kullanışlı ve işinize yarayacak bir android uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde gazeteci için çok önemli olan haberin en önemli malzemesi  fotoğrafları düzenleyebilecek, kırpabilecek, renk ayarlarını yapabileceksiniz

Impression:

Bu uygulama sayesinde  çekmiş olduğunuz  fotoğraflarınızın üzerine isminizi yazabilirsiniz. Uygulama fotoğrafın istenilen kısmına isim yazma olanağı sağlıyor. Impression uygulaması da bir gazetecinin ihtiyaç duyacağı gerekli bir program.

Evernote:

Evernote, gelişmiş bir not alma uygulaması. Bu program ile notlarınızı kolaylıkla kaydedebilir ve Windows, Mac, Android, iPhone, iPad ve BlackBerry gibi birçok farklı platformdan bu notlarınıza kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Evernote uygulaması sayesinde, a ldığınız notları etiketleyerek düzenli bir şekilde arşivleyebilir, hatta dilerseniz dosyalarınıza görüntü, ses ve PDF ekleyebilirsiniz.


iPrompt Pro ile iPad :

iPrompt Pro ile iPad uygulamasını bir prompter olarak kullanabilirsiniz.

Flipboard:

Flipboard,  gelişmiş bir RSS okuyucu. Sosyal medyayı ve çeşitli haber kaynaklarını bir dergi formatında takip etme imkânı sunuyor. Bu sayede güncel yeni gelişmelerden haberdar olabiliyorsunuz.

Read It Later:


Bu uygulama ile o an okuma imkânımız olmayan bir web sayfasını iPad’imize kaydedip daha sonra internete bağlanmaya gerek kalmadan kaydettiklerimizi okuyabiliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...