Haber sitesi para kazandırır mı

Haber sitesi para kazandırır mı ?

haber sitesinden para kazanma


Teknolojinin gelişmesi ile buna bağlı olarak internet hızının artması ve internet ortamının her geçen gün ilgi çekici olması, insanları bu mecradan para kazanma düşüncesine yönlendirdi. İnternetten para kazanma düşüncesi güzel de iş internetten nasıl para kazanılır sorusuna gelince çoğu kimse bu konuda bilgi ve fikir sahibi değil. Kimi internetten ürün satarak para kazanılacağını düşünüyor. Kimi blog açarak, site kurarak google reklamları sayesinde para kazanma telaşında. Ama bunların dışında internetten para kazanmak isteyenlerin önemli bir kısmı haber sitesi açarak para kazanılacağını düşünüyor. Haber sitesi kurmayı çok basit bir şey sanıp bu işe girişenlerin sonu doğal olarak hüsran oluyor.

Haber sitesi kurmak sanıldığı gibi kolay bir iş değil. “Hosting, domain alırım. Her gün iki haber atarım paramı kazanırım” diye düşünenlerdenseniz yanılıyorsunuz. Haber sitesi açarak para kazanmayı düşünüyorsanız bu konuda ciddi bir araştırma yapmalısınız. Hedef kitlenizi belirlemelisiniz. Mesela nasıl bir haber sitesi açmayı planlıyorsunuz? Genel bir haber sitesi mi, yoksa yerel mi? Spor sitesi mi yoksa magazin içerikli bir site mi?

Ne kadar bütçe ayırabileceksiniz



Aslında işin en önemli noktası bütçe. Burada en önemli soru şu: “siteniz için aylık veya yıllık ne kadar bütçe ayırabileceksiniz?”. Amacınız her ne kadar haber sitesi açarak para kazanmak olsa da ilk etapta siteniz için belli bir bütçe ayırmalısınız, para harcamalısınız. İster yerel, ister genel bir haber sitesi açın. Haber ihtiyacınızın büyük bir kısmını haber ajanslarından karşılamak durumundasınız. Haber sitenizin ziyaretçi sayısının çok olmasını ve her geçen gün bu sayının artmasını istiyorsanız bunun için zamanınızın önemli bir kısmını bu işe ayırmalı ve sitedeki haberleri her an güncel tutmalısınız. Site için 8-10 muhabir çalıştırmayacağımıza göre haber ajanslarından haber çekerek siteyi güncel haberlerle doldurabiliriz.

Haber ajanslarına bütçe ayırmak gerek


Haber ajansları aylık ve yıllık üyelik için belli bir ücret talep ediyorlar. Bazen kampanyalı paketleri olabiliyor. Ajansların sizden talep ettikleri ücretler ajanslara ve süreye göre değişiyor. Bunun yanında yerel şehir haberleri veya genel haberler için farklı fiyatlar söyleyebiliyorlar. Ajansların aylık, 3 aylık veya yıllık paketleri olabiliyor. Bunların araştırmasını iyi yaparak site açma konusunda fikirlerimizi daha da netleştirebiliriz. Yukarıda da belirttiğim gibi öncelikle ne kadar bütçe ayıracağınızı belirlemeli ve ona göre karar vermelisiniz.

Ziyaretçi sayısı çok olmalı

haber sitesinden para kazanmak mümkün mü


Haber sitesi para kazandırır mı. Ya da para kazanmak için nasıl bir çalışma yapmak lazım. Ülkemizde yüzlerce haber sitesi varken siz nasıl bunların içinden sıyrılıp ziyaretçi trafiği alacaksınız. Bununla ilgili de derinlemesine araştırma yapmalısınız. Haber sitesi para kazandırır kazandırmasına da bunun için ziyaretçi sayınızın hayli fazla olması lazım. Günlük tekil ziyaretçiniz en az 20 bin olması gerek. Bunun için ajanslarla devamlı bağlantılı olunması gerek. Bireysel çabalarınla bakkaldan dükkandan aldığın reklamlar simit paranızı bile karşılamaz. Google reklamları alarak para kazanmayı düşünüyorsan da buradan gelecek para seni tatmin etmez.


Sitenin imajı ziyaretçi sayısını etkiliyor


Siteyi hazırlarken dikkat edeceğiniz temel unsur sitenin görsel imajı olmalı. Her şeyden önce sitenize kurumsal bir imaj kazandırmalısınız. Kullandığınız yazı karakterinden tutun da sitenin arka planına kadar. Banner biçimlerinden tutun da ziyaretçi yorum kısımlarına kadar her şey ziyaretçi sayısını etkiliyor. Ha bir de köşe yazarlarını unutmamak gerek. Kendiniz de bir köşe oluşturup yazabilirsiniz. Ziyaretçi sayısı demek sizin para kazanmanız veya kazanmamanız demek.

Haber sitesi para kazandırır mı. Evet kazandırır. Bunun için ilk etapta para ve emek harcamanız gerek. Görüldüğü gibi haber sitesi kurma aşaması ve para kazanma aşaması çok zor. İlk etapta bütçe ayıramayacaksanız bu işi unutun. En önemlisi de günde 20 bin ziyaretçi sayısına zaman içerisinde ulaşman şart. Bu potansiyeli kendinde göremiyorsan böyle bir maceraya atılmanızı hiç tavsiye etmem…

4 yorum:

  1. neden günde 20 bin?

    YanıtlaSil
  2. Siteyi her ziyaret eden kişinin reklamları tıklamadığı bilindiğine göre 20 bin kişiden bin kişi reklamları tıklasa ancak bişeyler kazanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Hahaha günlük 20 binden 1000 kişi tıklasa anca mı kazandırır 😂😂 sen bırak bu işleri ahbap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerinizi dikkate alıyorum ve bu günden itibaren bu işi bırakıyorum. Teşekkürler

      Sil

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...