Yayım nedir? Yayın nedir? Yayım ile yayın arasındaki farklar

Yayım nedir? Yayın nedir? Yayım ile yayın arasındaki fark

Yayım ile yayım sözcüklerini birçok kişi görsel, yazılı medyadan veya sosyal medyadan duymuştur mutlaka. Ama çoğu kişi yayım ile yayın arasındaki farkı anlamamakta veya ikisini aynı şey zannetmektedir.
Aslında yayım ile yayın arasındaki fark çok net. Yayım, yayma işidir. Yani, kitap, gazete gibi okunacak materyallerin basılıp dağıtılmasıdır. Ayrıca herhangi bir eserin radyo ve televizyon aracılığıyla dinleyenlere ya da seyircilere ulaştırılması da yayım işini açıklar.

Yayım, hedef kitleye ulaştırılacak her türlü bilginin düşünce aşamasından eser haline dönüştürülmesine, hedef kitleye sunulacak biçime getirilmesine kadar geçirdiği üretim aşamalarını içeren bir süreçtir. Bu süreç sonunda kitleye bir iletişim aracı ile ulaşan bilgi, yayındır. Her yayın, bir yayım süreci sonunda hazırlanmakta ve hedef kitleye (okur, dinleyici, izleyici) ulaşmaktadır.


YAYIN:

Basılıp satışa çıkarılan gazete, dergi gibi okunan ya da, radyo, televizyon ve internet aracılığıyla halka sunulan, duyurulan, iletilen şeydir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...