Besleme basın nedir

Besleme basın 

Merhaba arkadaşlar bu yazımızda son günlerde sık sık duyduğumuz besleme basın hakkında bilgi vereceğim. Besleme basın adından da anlaşıldığı gibi bir kişi veya grubun beslediği, onların çıkarları doğrultusunda haber yapan basın demektir.
Besleme basın, herhangi bir çıkar grubunun görüşlerini, o gruptan sağlanan çıkarlar doğrultusunda sınırsız bir şekilde destekleyen basın organlarına verilen genel bir addır.

Ülkemizde besleme basın hakkındaki en şiddetli tartışmalar Demokrat parti iktidarı döneminde resmi ilan dağıtımı ile başlayan ve devamlı iktidarı destekleyen bazı yayınlar nedeniyle ortaya çıkmıştır. Daha çok resmi ilan alan gazeteler bu adla anılmıştır.


Günümüzde de durum çok farklı değildir aslında. Birçok yazılı ve görsel basın kuruluşları iktidarı destekleyen, iktidarın her yaptığına doğru diyen, iktidarın yalakalığını yapan haberleri ile kamuoyu oluşturmaya çalışmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...