Gazeteci için hediyelik eşyalar

Gazeteci için hediyelik eşyalar


İnsanların birbirine hediyeler alması güzel bir sevgi gösteri şeklidir. Bu nedenle özel günlerde, doğum günlerinde, sevgililer gününde, evlilik yıl dönümlerinde, mesleki terfilerinde insanlar hediyeler alarak bir çeşit sevgi gösterisinde bulunurlar veya kutlarlar. 

Hediyeler alırken kullanışlı olmasına dikkat ettiğimiz gibi alınan hediyelerin kişilerin ilgi alanıyla da alakalı olmasını isteriz. Bu nedenle gazeteciler için hediyelik eşya seçeneği biraz sınırlıdır. Hem ilgi alanlarıyla alakalı, hem kullanışlı, hem de gazetecilik mesleğini icra ederken işine yarayacak bir hediye ilk etapta insanın aklına gelmez. Bu nedenle biraz araştırma yaparak bir gazeteci, muhabir için alınabilecek hediyeleri kendimce derledim. Bir gazeteci veya muhabir için hediyeler alırken aynı zamanda bütçenizi de düşünüp size uygun bütçede bir hediye alabilirsiniz.

Aslında gazeteci için alınacak hediyeleri seçerken, kendi branşlarında kullandıkları araç-gereçleri ve malzemeleri düşünerek yola çıkarsak bize alacağımız hediyeler konusunda fikir verebilir. Gazetecinin kullandığı malzemeler fotoğraf makinesi, kalem, gazete, mikrofon, flaş bellek gibi malzemeler olduğuna göre bununla ilgili hediyeler alınabilir. Az önce de dikkat çekmeye çalıştığım gibi hediye alırken en önemli şey ayırdığımız bütçedir. 5000 TL'lik fotoğraf makinesi de alınabilir. 50 TL'lik dekoratif malzeme de alınabilir.


1. Fotoğraf makinesi

Bir gazeteci için alınabilecek en pahalı hediyelerdendir. Gazeteciye fotoğraf makinesini hediye olarak alacaksanız her şeyden önce fotoğraf makineleri ile ilgili teknik bilginizin olması gerekmektedir. Hediye edeceğiniz fotoğraf makinesi bir hediye olarak kabul görebilir fakat özellikleri, lensi, objektifi, çekim hızı diyafram hızı gibi belli ölçütleri ortalamanın altındaysa dekoratif bir eşya olmaktan öteye gitmez aldığınız fotoğraf makinesi...


2. Objektif görünümlü bardak:

muhabir için hediye

Objektif görünümlü bardak, Gazeteci için alınabilecek çok güzel aynı zamanda da bütçenizi zorlamayacak bir hediye olarak düşünülebilir. Bardağın şekli ve dış görünüşü fotoğraf makinesinin objektifi ile birebir aynıdır. Gazeteci veya muhabir olarak çalışan kişi, haberini yazarken aynı zamanda çay veya kahvesini yudumlarken sizi hatırlaması güzel olmaz mı...


3. Fotoğraf makinesi görünümlü çalar saat:

muhabir için armağan saat
Fotoğraf makinesi görünümlü çalar saat de bir gazeteci için veya bir muhabir için alabileceğiniz bir hediyedir. Her ne kadar dijital saatler çıktıktan sonra bu tarz çalar saatlerin modası geçmiş olsa da alınabilecek estetik hediyelerden biridir. 




muhabire özel hediye













4. Fotoğraf makinesi görünümlü flaş bellek

muhabir için flaş bellek hediye
Fotoğraf makinesi görünümlü flaş bellek verilerin depolanması için gazetecinin kullanacağı kullanışlı bir araçtır. Küçük olması cepte taşınabilirliği sağlamaktadır. Aynı zamanda estetik açıdan da gayet hoş bir üründür. Gazetecilik yapan birine nasıl bir hediye alsam diye düşünenlerdenseniz bu ürünü hediye olarak verebilirsiniz.







5. Dekoratif daktilo

gazeteci hediye daktilo












Bilgisayarlar yaygınlaşmadan önce gazeteci ve muhabirler haberlerini daktilo ile yazardı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte gazetecilikte de bilgisayarların kullanılmaya başlamasıyla daktilo tarih oldu. Dekoratif amaçlı daktilo da bir gazeteciye alınabilecek hediyelerden biridir. Daktilo zaten yazarlığı, bilgeliği, gazetecilikle özdeşleşen bir alet olduğu için kişiinin hoşuna gidecek bir hediye olarak değerlendirilebilir.


6. Gazeteci bardağı





















Gazeteci için alınabilecek diğer güzel bir hediye de gazeteci bardağıdır. Hediyenin üzerinde elinde fotoğraf makinesi, omzunda çantası olan bir gazeteci figürü, KIRMIZI BÜYÜK HARFLERLE "GAZETECİ" YAZISI, MİKROFON RESMİ VE KİŞİNİN ADI VE SOYADI YER ALMAKTADIR.

1 yorum:

  1. Gazeteciler için alınabilecek hediyelik eşyalar. Muhabirler için alınabilecek hediyelik eşya önerileri

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata

Haber yazarken yapılan 6 ciddi hata Haber yazma işiyle meşgul olanlar ve bu işle ilgilenenlerin bir kısmı haberi yazma sürecinde haberi y...